Tomat- och kronärtsskockstimbal med örtsky

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 4 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 litet knippe timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 knippe blandade örter
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Dela tomaterna i skivor och pensla dem med olivoljan. Skär en tunn skiva vitlök och lägg på varje tomatskiva, toppa med en vippa timjan. Rosta tomaterna i ugnen på 120 grader i 2 timmar.
  2. Skala kronärtsskockorna. Koka dem i vin, buljongtärning, vatten och salt i cirka 30 min. Skär skockorna i skivor och varva med tomaterna. Koka ner grönsaksbuljongen och montera med smör. Finhacka örterna och tillsätt. Slå sedan skyn över timbalen.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...