Sauterad sparris med vårsallad

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 färska sparrisar
  • 2 tomater
  • 1 ask ruccolasallad
  • 1 liten knippa basilika
  • 1 citron
  • 1 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala och koka sparrisen mjäll, ca 1 minut. Blanchera tomaterna i kokande vatten i 10 sekunder så att skalet släpper, kyl ner. Skala, kärna ur och skär tomatköttet i klyftor. Repa sallad och basilika. Blanda sallad, tomat och basilika med lite olivolja. Sautera sparrisen i lite smör.
  2. Bryn smör, riv lite citronskal över + pressa juicen. Tillsätt olivoljan. Lägg upp salladen och slå citronsmöret över.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept