Rödvinsinkokt fruktsallad med vaniljris

0 röster
8h 25 min
4

Låt frukten marinera i lagen över natten och servera den till vaniljriset.

Visa mer
8h 25 min
4

Du behöver

  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 apelsin
  • 0,25 ananas
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl glögg
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk crema balsamico
  • 1 kanelstång

Vaniljris:

  • 2 dl risgrynsgröt
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk apelsinblomshonung
  • 0,5 vaniljstång, urgröpt

Gör så här

  1. Karamellisera sockret, det vill säga hetta upp det i en tjockbottnad kastrull. Skarpa ner vaniljstången, kanelstång, stjärnanis och slå på rödvin, glögg och balsamico creme.
  2. Låt sjuda i 10 minuter så att det kokar ihop till hälften. Skär frukterna i lagom stora bitar och lägg dem i en skål. Slå lagen ljummen över och låt dra över natten.
  3. Blanda alltsammans och servera till fruktsalladen.
25 november 2008

Laddar fler recept