Ingefärspäron

Ingefärspäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ingefärspäron

5 ingredienser

40 min

Ingefärspäron i sockerlag smakar mums med lite vaniljglass eller en klick visprädde till dessert.

Håller i kylskåp cirka en vecka.

Ingredienser

portioner
  • 4 päron
  • 1 citron
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
  2. Tillsätt sockret och saften från en pressad citron. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen, men behåll kvisten. Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
  4. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
  5. Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över.