Äppelkompott

0 röster
20 min
6

En härlig och lite annorlunda äppelröra som serveras ljummen till vaniljglass.

Visa mer
20 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 1 apelsin
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala 4 av äpplena. Skär alla 6 äpplena i bitar. Tvätta apelsinen väl och riv av skalet fint.
  2. Bryn smöret i en kastrull. Lägg i sockret och kanelstängerna i smöret och låt allt puttra lite.
  3. Tillsätt apelsinskalet och 1/2 dl vatten. Lägg i äppelbitarna och låt dem sjuda i lagen i 4-5 minuter på låg temperatur.
  4. Låt kompotten svalna lite och ta ur kanelstängerna. Servera ljummen med äkta vaniljglass.
22 april 2008

Laddar fler recept