Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 0,5 st palsternacka
  • 0,25 st rotselleri
  • 2 st potatisar
  • 2 cm purjolök, vita delen
  • 1 msk smör
  • 10 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär torsken i grova tärningar.
  2. Skär alla grönsakerna i stavar eller kuber och fräs dem i smör i en gryta ca 4 min.
  3. Späd med vatten och vin. Tillsätt buljongtärningen. Smaka av med salt och cayennepeppar. Koka ca 10 min under lock.
  4. Lyft upp grönsakerna. Lägg ner torsken i grytan och sjud ca 4 min. Lägg upp grönsaker och torsk i soppskålar.
  5. Mixa buljongen med lätt crème fraîche, koka upp.
  6. Mixa buljongen skummig och häll den över fisken och grönsakerna. Toppa med lite cayennepeppar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept