Putsa lammsteken fri från senor och hinnor, var aktsam så den fortfarande håller ihop.
Plocka bladen av timjan. Skala vitlöken. Dela vitlöksklyftorna i halvor. Fyll lammet med timjan och vitlök, salta och peppra väl. Rulla hop steken och bind ihop den med bindgarn för att den ska hålla formen under stekning. Bryn steken i smöret så den får fin färg runt om. Lägg sedan steken på ett galler med en plåt under i förvärmd ugn 150 grader. Stoppa in en termometer och när den visar 58 grader är steken klar, det tar ca 40 minuter. Tag ut steken och linda den i smörpapper. Låt den vila tills det är dags för tranchering.
Grovt potatismos:
Skala potatisen och koka den. Hacka kantarellerna grovt och fräs dem i smör, ställ svalt så de kallnar. Blanda samman potatis, kantareller, crème fraiche, salt och peppar. Använd en potatissöt och mosa potatisen grovt. Det ska vara potatisbitar kvar i moset. Ös upp moset på plastfilm och forma till en tjock rulle ca 6 cm i diameter. Lägg svalt så att den kallnar. Vid servering skär man en lagom tjock skiva och steker den i smör så den får en gyllenbrun yta. Lägg potisskivorna på en plåt och värm dem i ugn på 175 grader i ca 10 min.
Ratatouille:
Skala och hacka vit- och gullök. Skölj och ansa övriga grönsaker, tärna dem i grova bitar. Hetta upp oljan och börja med att fräsa vitlök och gullök mjuka. Tillsätt de övriga grönsakerna, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sist tomatkross. Låt sjuda sakta tills grönsakerna blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Grön bönpesto:
Krama ur överflödig vätska ur bönorna, lägg dem tillsammans med persilja, basilika och parmesanost i en mixer. Starta mixern och tillsätt limesaften och olivoljan lite i taget. Akta så det inte blir för mycket olja, då blir peston för lös.