Syltade gröna tomater

Fredrik Eriksson ny

Syltade gröna tomater

6 ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 2 bitar kanelstång
  • 10 hela nejlikor
  • 6 dl strösocker
  • 10 msk ättika 24 %
  • 4,5 dl vatten

Gör så här

  1. Picka skalet på tomaterna. Koka dem nätt och jämnt mjuka och låt dem rinna av.
  2. Lägg ner kanelen och kryddnejlikorna i en tyglapp, och koka dem tillsammans med sockret, ättikssyran och vattnet i ca 5 minuter till en lag. Lägg därefter i tomaterna och sjud dem tills de är mjuka. Lägg över på krukor eller glas och häll över lagen. Låt stå tre dagar.
  3. Häll av lagen dag tre, koka upp den igen, skumma och låt svalna. Häll på lagen igen så den täcker tomaterna. Försegla burkarna och förvara mörkt.