Späckad skinkstek med färsk tagliatelle och svampvinägrett

2 röster
6
Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 1,5 kg skinkstek
  • 1 bit helt bacon
  • 1 vitlök
  • 1 kruka salvia
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • olivolja
  • 1 förp färsk tagliatelle
  • 2 nävar blandad svamp
  • 4 schalottenlökar
  • 1 citron
  • olivolja
  • majsolja
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skär små snitt i steken, skär vitlök och bacon i stavar och linda dem i salvia.
  2. Stick in salviaknyterna i snitten och bind sedan upp steken.
  3. Bryn steken i panna och sätt i en termometer, stek i 150 g varm ugn till 70 g innertemperatur, låt steken vila 10-15 min.
  4. Hacka löken och fräs den med svamp i lite olja. Koka tagliatellen. Blanda citron och olivolja och blanda den med svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva upp steken och slå vinägretten över. Servera med tagliatellen.
15 november 2007

Laddar fler recept