Smörstekt rödspättafilé med gubbrörepotatis

7 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödspättafiléer
  • 2 msk smör
  • ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • 12 nykokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 löskokta ägg
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 10 dillvippor

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Skala och skär äggen i bitar. Dela ansjovisen i grova bitar. Blanda försiktigt med dill, gräddfil och creme fraiche i en skål. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite ansjovisspad.
  2. Salta och peppra fiskfiléerna. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek fiskfiléerna ca 2 minuter på varje sida och servera med gubbrörepotatisen.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept