Rödkål- och äpplesallad med köttfärsbiff

Fredrik Eriksson ny

Rödkål- och äpplesallad med köttfärsbiff

16 ingredienser

Ingredienser

portioner

Färs:

  • 2 msk kapris
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl ströbröd
  • 500 g blandfärs (går också utmärkt med älgfärs)
  • 100 g svamp
  • 1 ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Rödkål- och äpplesallad:

  • 0,25 rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 äpple, gärna svensk sort
  • 1 apelsin
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Rör ihop färsen i en bunke så att den blir slät och fin.
  2. Forma biffarna med hjälp av en träslev.
  3. Stek biffarna i panna.
  4. Servera med rödkål- och äpplesallad.
  5. Rödkål- och äpplesallad:
  6. Skär bort rotfästet på rödkålen. Strimla den.
  7. Lägg en liten klick smör i en kastrull och tillsätt rödkålen.
  8. Skär ned rödlök och äpple. Behåll äppleskalet, det ger fin färg. Tillsätt i kastrullen. Riv i apelsinskal och pressa i apelsinsaft. Salta, sockra och häll i kanel och balsamvinäger. Rör om och låt fräsa.
  9. Dra av grytan från plattan.