Rådjursköttbullar med palsternack- och potatispuré

15 november 2007
4

Du behöver

  • 600 g blandad rådjur- och fläskfärs
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 schalottenlök
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 salviablad
  • 1 tsk färsk timjan
  • 2 msk ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • 10 potatisar
  • 1 stor palsternacka
  • 1 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl finhackad gräslök

Gör så här

  1. Finhacka löken och salviabladen. Blanda med färs, hackad skinka, ägg, grädde, senap, timjan och ströbröd till en slät färs. Salta och peppra. Forma till köttbullar och stek dem i smör.
  2. Koka potatisen och palsternackan i lättsaltat vatten ca 20 min. Slå av vattnet och mosa tillsammans med smör, mjölk och gräslök.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept