Ljummen thaisallad med pak soi och mango

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 förp kokta nudlar
  • 2 pak soi eller mangold eller spenat, grovstrimlad
  • 2 mogna mango, tärnade
  • 4 dl mungogroddar
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 1 chilifrukt, strimlad utan kärnor
  • 1 liten bit ingefära, fint riven
  • salt
  • sesamolja

Gör så här

  1. Värm upp sesamolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt nudlarna och smaksätt dem med ingefäran och chilin. Fortsätt med groddarna, mangon och till slut pak soien. Vänd ner allt någon minut så att det blir lagom krispigt. Avsluta med salt och lime, servera genast. Lite tigerräkor och kyckling passar utmärkt till denna sallad. Lite sweet chili vid sidan för den som önskar. Använd bladen från pak soi.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept