Lax och rotfruktsgryta

0 röster

Du behöver

  • 300 g lax
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0,25 st rotselleri
  • 1 st gulbeta
  • 2 st shalottenlök
  • 1 kvist timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Putsa rofrukterna och skär dem till lika stora klyftor.
  2. Skiva vitlök och shalotten lök och fräs det i olivolja, tillsätt
  3. Timjan kvisten.
  4. Späd med vatten och vin , sätt på locket och sjud under lock.
  5. Tärna ner laxen i 2 cm bitar lägg i buljongen och sjud upp.
  6. Servera med nyriven pepparrot och hackad persilja.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept