Kycklingspett med rostad potatis- och tomatsallad

0 röster
4

Du behöver

  • 500 g urbenade kycklinglår
  • Marinad:
  • 1 msk soja
  • skalet från 0.5 citron
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0,5 dl olivolja

Potatis- och tomatsallad:

  • 8 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman soja, citronskal, timjan och olja. Lägg i kycklinglåren och marinera i ca 30 minuter.
  3. Skala potatisen. Skär den i klyftor och lägg i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över. Salta, peppra och ställ in i ugnen. Tillaga sammanlagt 30 minuter.
  4. Trä upp kycklingen på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med potatisen efter ca 15 minuter.
  5. Skala och skär löken i ringar. Skär tomaterna i klyftor. Krydda löken och tomaterna med salt, socker och svartpeppar. Lägg dem i formen ihop med potatisen och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  6. Tag ut formen och vänd ner persiljan. Lägg upp tomat- och potatissalladen med kycklingspetten överst och skeda över lite sky från kycklingen.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept