Kycklingschnitzel med tomatvinägrett

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rasp och saft
  • 3 små zucchini
  • 1 fänkål
  • 0,5 dl olivolja

Tomatvinägrett:

  • 1 knippe cocktailtomater
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 msk smaksatt tomatpuré, eller tomatsalsa på burk
  • romansallad
  • oliver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ned zucchini och fänkål i tunna skivor. Lägg upp på fat och salta och häll på lite olivolja. Rör om och låt svettas i minst några minuter. Pressa citronsaft över innan servering.
  2. Strimla tomat. Lägg i en skål och häll på lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla även de soltorkade tomaterna och lägg i skålen. Fortsätt med purén. Rör om och salta och peppra.
  3. Gör marinaden till kycklingen: riv ned lagerblad i en bunke, fortsätt med delade vitlöksklyftor, citronrasp och olivolja. Vänd ned kycklingfiléerna.
  4. Gör snitt med vass kniv i kycklingefiléerna och stek i panna (gärna grillpanna). Passar också utmärkt på grillen. Salta och peppra.
  5. Servera kycklingen med tomatvinägrett och marinerad zucchini och fänkål.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept