Kycklingschnitzel med tomatvinägrett

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rasp och saft
  • 3 små zucchini
  • 1 fänkål
  • 0,5 dl olivolja

Tomatvinägrett:

  • 1 knippe cocktailtomater
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 msk smaksatt tomatpuré, eller tomatsalsa på burk
  • romansallad
  • oliver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ned zucchini och fänkål i tunna skivor. Lägg upp på fat och salta och häll på lite olivolja. Rör om och låt svettas i minst några minuter. Pressa citronsaft över innan servering.
  2. Strimla tomat. Lägg i en skål och häll på lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla även de soltorkade tomaterna och lägg i skålen. Fortsätt med purén. Rör om och salta och peppra.
  3. Gör marinaden till kycklingen: riv ned lagerblad i en bunke, fortsätt med delade vitlöksklyftor, citronrasp och olivolja. Vänd ned kycklingfiléerna.
  4. Gör snitt med vass kniv i kycklingefiléerna och stek i panna (gärna grillpanna). Passar också utmärkt på grillen. Salta och peppra.
  5. Servera kycklingen med tomatvinägrett och marinerad zucchini och fänkål.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept