Kryddpepparjärpar med äpple och savoykål, grov mandelpotatispuré med persilja och pepparrot

4

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm krossad kryddpeppar
  • 1 ägg
  • smör
  • 2 st äpplen
  • 0,25 huvud vitkål eller savoykål, ca 400 g
  • 1 tsk socker
  • 3 dl torr cider
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Potatispuré:
  • 5 hg mandelpotatis
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • 1 liten pepparrot

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Skala och finhacka löken. Rör ner köttfärs, lök, salt, kryddpeppar och ägg. Arbeta detta till en jämn färs. Forma små järpar med hjälp av en matsked. Bryn dem i smör runt om i en stekpanna. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Skär kålen i grova bitar. Fräs äpplena och kålen i smör och socker i en gryta tills det börjar ta färg. Tillsätt cidern och buljongtärningen. Låt det koka ihop några minuter och lägg sedan i järparna. Låt det koka ytterligare ca 5 minuter. smaksätt med salt och peppar.
  2. Potatispuré:
  3. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Slå av vatten och stöt den med en puréstöt tillsammans med smöret. Finhacka persilja och riv pepparrot över. Smaksätt med vitpeppar och salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept