Källhagens grillade räksmörgås

Fredrik Eriksson ny

Källhagens grillade räksmörgås

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl färsk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 8 skivor vitt landgångsbröd
  • 2 dl lagrad prästost, riven

Till servering:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • blandad grönsallad
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 citron, i klyftor
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala räkorna. Blanda räkor, majonnäs, crème fraîche, dill och pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Smöra brödskivorna på ena sidan.
  4. Fördela ost och räkfyllning på hälften av skivorna på den osmörade sidan. Täck med resten av skivorna, smörade sidan uppåt. Grilla bröden i het panna så att det får ett trevligt mönster.
  5. Ställ in dem i ugnen så att de blir varma rakt igenom, ca 5 min.
  6. Vänd ner olivolja och balsamvinägern i salladen. Salta och peppra.
  7. Servera smörgåsarna med sallad och citronklyfta.