Gazpachoterrine

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 plommontomater
  • 2 röda paprikor
  • 1 gurka, skalad och urkärnad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl tomatjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • tabasco
  • 1 blad gelatin/dl vätska

Gör så här

  1. Mixa tomaterna, paprikan och gurkan i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser, smaka av med salt, svartpeppar och tabasco. Mät upp och tillsätt 1 blad gelatin/dl vätska. Gelatinet blötläggs först i kallt vatten, sedan smälts det ner i lite av gazpachon. Häll upp i en terrineform som är fodrad med plastfilm. Ställ i kylen att stelna.
15 november 2007

Laddar fler recept