Gäddfärsbiffar med anjovis och dill

Fredrik Eriksson ny

Gäddfärsbiffar med anjovis och dill

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g gäddfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk tärnad ansjovis
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt
  • cayennepeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 12 mandelpotatisar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Blanda gäddan med salt och ägget, rör tills det blivit slätt.
  2. Rör ner anjovisen och dillen,
  3. Späd med grädden och smaksätt med cayennepeppar.
  4. Forma 8 st biffar och lägg på en smord plåt och strö lite finsiktat ströbröd över.
  5. Stek dem på låg temp i smör i stekpanna ca 3 min på var sida.
  6. Koka upp 2 dl lättcrème fraiche med lite mjölk. Smaksätt med 1 msk dijonsenap och tärna en tomat fint och rör ner mot slutet, salt och vitpeppar.
  7. Servera biffarna med såsen och lite nykokt mandelpotatis med skinn på.
  8. Lycka till med gädddfisket i vår och sommar !!!!!!