Gäddfärsbiffar med anjovis och dill
Gäddfärsbiffar med anjovis och dill
Ingredienser
- 400 g gäddfärs
- 1 ägg
- 2 msk tärnad ansjovis
- 0,5 dl dill, hackad
- salt
- cayennepeppar
- 3 dl vispgrädde
- 12 mandelpotatisar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 tomat
Gör så här
- Blanda gäddan med salt och ägget, rör tills det blivit slätt.
- Rör ner anjovisen och dillen,
- Späd med grädden och smaksätt med cayennepeppar.
- Forma 8 st biffar och lägg på en smord plåt och strö lite finsiktat ströbröd över.
- Stek dem på låg temp i smör i stekpanna ca 3 min på var sida.
- Koka upp 2 dl lättcrème fraiche med lite mjölk. Smaksätt med 1 msk dijonsenap och tärna en tomat fint och rör ner mot slutet, salt och vitpeppar.
- Servera biffarna med såsen och lite nykokt mandelpotatis med skinn på.
- Lycka till med gädddfisket i vår och sommar !!!!!!