Fyllda potatisplättar med ansjovis och ägg

15 november 2007
4

Du behöver

  • Fyllning:
  • 1 burk ansjovisfilé á 125 g
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 msk lätt crème fraîche
  • 2 msk finhackad gräslök

Potatisplättar:

  • 600 g potatis
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • smör

Servering:

  • dill
  • 1 st citron
  • ev blandad sallad

Gör så här

  1. Grovhacka ansjovisen och äggen. Blanda ansjovis, ägg, crème fraîche och gräslök. Ställ åt sidan.
  2. Skala och riv potatisen. Blanda potatis, vetemjöl och salt.
  3. Stek små potatisplättar i smör på svag värme tills de blir gyllenbruna ca 2 min. Lägg på lite fyllning och täck med ett nytt lager potatis. Tryck till, vänd och stek vidare 2-3 min. Lägg upp plättarna. Toppa med ev överbliven fyllning och garnera med dillvippa.
  4. Servera med citronklyftor och gärna en sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept