En soppa blir fem

Fredrik Eriksson ny

En soppa blir fem

31 ingredienser

Ingredienser

portioner

Potatissoppa:

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • cayennepeppar
  • vitvinsvinäger

2:an lite till helgen:

  • 1 dl räkor
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk dill, grovhackad
  • 1 msk olja

3:an vegetarisk:

  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 1 knippe persilja, grovhackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

4:an à la Provence:

  • 0,5 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 tomat, fintärnad
  • 1 litet knippe basilika, strimlad
  • 1 litet bröd till att rosta till krutonger

5:an matig och kryddig:

  • 2 chorizokorvar, skivade
  • 0,5 rödlök, strimlad
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 baguette

Gör så här

  1. Potatissoppa:
  2. Skala potatisen och hacka grovt , likaså löken och vitlöken.
  3. Fräs i smöret utan att det tar färg, kasta i buljongtärningen och späd med vatten, mjölk och crème fraiche.
  4. Låt koka i 10 –15 min . Mixa den sedan och smaksätt med salt, cajennpeppar och lite vitvinsvinäger.
  5. 2:an lite till helgen:
  6. Allt blandas och läggs på skedar som bjuds till soppan.
  7. 3:an vegetarisk:
  8. Hetta upp olivoljan och fräs av ingredienserna hastigt.
  9. 4:an à la Provence:
  10. Tärna brödet och rosta det i olivoljan i pannan.
  11. Blanda samman det med tomaten, basilikan och oliverna.
  12. Serveras i kopp vid sidan.
  13. 5:an matig och kryddig:
  14. Värm tomat, korv och rödlök i en kastrull i några minuter, så att det kokar ihop något.
  15. Skiva baguetten och rosta den.