En köttfärssås blir fyra

Fredrik Eriksson ny

En köttfärssås blir fyra

28 ingredienser

Ingredienser

portioner

Köttfärssås (grund):

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten + buljongtärning
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan

2:an praktisk gryta till landet:

  • tärnad potatis
  • fetaost, grovhackad

3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:

  • 1 förp fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 0,5 förp pasta penne
  • 2 dl lätt crème fraiche, kokbar
  • 1 dl parmesanost

4:an, lyxvarianten:

  • oliver
  • soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • färsk pasta
  • parmesanost
  • mozzarellaost, strimlad

Gör så här

  1. Köttfärsås (grund):
  2. Hacka löken och vitlöken,
  3. Riv rotsellerin och moroten och
  4. Fräs i smöret och olivoljan
  5. Några minuter, ställ åt sidan.
  6. Fräs köttfärsen i torr panna på hög värme, tillsätt sedan grönsakerna och buljongtärningen, tomatkross och övriga ingredienser. Låt koka i 5 minuter.
  7. 2:an praktisk gryta till landet:
  8. Tärnad potatis kokas med ifrån början och serveras med lite grovhackad fetaost.
  9. 3:an mest för tjejerna, spenat- och pennegratäng:
  10. Värm crème fraichen med bladspenaten och ost och slå det över nykokt pasta. Gratinera.
  11. 4:an lyxvarianten:
  12. Häll upp grundsåsen i en skål, lägg på hela oliver och strimlade soltorkade tomater samt skivor av parmesan, mozzarella och färsk basilika.