Bread & Butter Pudding

Fredrik Eriksson ny

Bread & Butter Pudding

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 275 ml mjölk
  • 275 ml vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 6 torra vita brödskivor
  • smör (gärna osaltat)
  • 3 ägg (stora)
  • 60 g strösocker
  • 60 g sultanas (godare än russin) som lagts i vatten
  • aprikosmarmelad
  • florsocker

Gör så här

  1. Koka ihop mjölk och grädde med vailjstången. Låt stå ett tag. Smöra en ungsfast form .
  2. Skär bort kanterna på brödet, smöra dem och lägg dem i formen. Strö
  3. Ut sultanas över brödet. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner mjölk/grädden i äggsmeten (ta bort vaniljstången först). Häll över bröden. Låt stå ett tag. In i ugn cirka 45 min i 175 grader.
  4. Ta ut, låt svalna lite. Vill man fiffa till det extra värmer man aprikosmarmelad uppblandad med lite vatten, silar och penslar över.
  5. Klart!