Älg-biff Rydberg à la Eriksson

Fredrik Eriksson ny

Älg-biff Rydberg à la Eriksson

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g älgbiff (eller annat vilt som är kvar från säsongen)
  • 4 äggulor
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tärna rotfrukterna och stek dem i smör i ca 7-8 min så att de tar lite färg men har kvar lite krispighet. Tillsätt löken mot slutet.
  2. Håll fräset varmt och tag fram en ny panna som man ger bra värme och
  3. Lite smör. Stek på hög temp köttet i ca 3 min. Servera i en liten hög med rotfrukterna bredvid, äggula och lite pepparrot.
  4. Lite persilja på toppen och herrmiddagen kan börja!