Äggost

Äggost
Foto: TV4

Äggost

Av: Fredrik Birging

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

Serveras med björnbärssylt eller annat valfritt tillbehör.

Låt kakan stå och vila under natten i kylen så blir den som godast.**

Fredriks vintips
Jean Louis Rosé, art nr 77119

Fredrik bjöd även på
**

Chèvretoast

PoMoRäKoCi-soppa

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

[

](/fredrik_birging/halsomat/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/pomorakoci_soppa/)

Ingredienser

portioner
  • 4 l mjölk
  • 4 l filmjölk
  • 10 ägg
  • strösocker (efter smak)
  • björnbärssylt

Gör så här

  1. Häll mjölken i en kastrull, vispa ihop äggen och filmjölken och häll det i
  2. kastrullen.
  3. Värm under omrörning på medelvärme.
  4. Efter ungefär en timma når blandningen 90 grader och skär sig (det ska den göra).
  5. Ta av kastrullen från spisen och låt den stå i cirka 30 minuter.
  6. Placera en äggostform (finns att beställa på nätet) eller ett durkslag
  7. över en bunke.
  8. Med en hålslev lägger du sedan ett lager äggost i formen,
  9. strö sedan på lite socker och så ett lager till med ost, fortsätt tills formen är fylld.
  10. Låt äggosten stå över natten så att vasslen rinner av.
  11. Servera den kall med björnbärssylt.