Tapas 2.0 - halstrad kryddad gravlax med pepparrotscrème

Tapas 2.0 - halstrad kryddad gravlax med pepparrotscrème
Foto: TV4

Tapas 2.0 - halstrad kryddad gravlax med pepparrotscrème

Av: Fredrik Bäckström

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 80 g gravad lax [3x3 cm]

Pepparotscrème

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tillagning: Halstra laxen hastigt i mycket het panna. Skär laxen i skivor. Pepparotscrème: Blanda. Om man vill ha en fastare crème kan man vispa creme fraichen med mixer under ganska lång tid, innan man blandar i pepparroten. Smaka av med salt och peppar.