Gotländska sommargrönsaker med rökta östersjöfiskar och dip.

15 november 2007
4

Du behöver

  • Fritt antal av följande grönsaker.
  • salladslök
  • Späda morötter i olika färger
  • Knipprödbetor
  • Knippgulbetor
  • Grön och vit sparris
  • Rädissor
  • Färsk potatis.
  • Dipsås 1
  • 1 dl majjonäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 st hackade hårdkokta ägg
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar. Blandas
  • Dipsås 2
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 2 st plockade böcklingar (ta bort skinn och ev ben)
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar . Blandas.
  • Sallad.
  • citron i klyftor
  • Rökt östersjöfisk
  • Flundra
  • lax
  • Sik
  • böckling

Gör så här

  1. Koka dom skalade morötterna i lättsaltat vatten i ca 2 min, kyl ner i isvatten direkt.
  2. Röd och gulbetorna kokas var för sig i lättsaltat vatten i ca 10-15 min. Låt dom svalna i sin koklag och plocka sedan bort skalet.
  3. Sparrisen skalas och kokas var för sig i lättsaltat vatten med en tsk socker och lite citronsaft. I det gröna sparriskoket kan man ha i en tsk bikarbonat så behåller man den gröna färgen bättre. Koka i ca 2-3 min, Vita sparrisen kokas i ca 3-5 min. kyl ner i isvatten.
  4. Arrangera grönsakerna och fisken på ett stort fat med valfri sallad ,rädisor och salladslökar.
  5. Nykokt färskpotatis serveras till.
  6. Dippa och njut.
Kommentera receptet

Fler goda recept