Halstrad pilgrimsmussla

8 röster
30 min
4

Halstrad pilgrimsmussla med confiterat sidfläsk, försommarprimörer och avocadoklick. En spännande rätt med smak av Indien.

Dryckestips
Alsace vin, Grand Cru gjort på Pinot Gris druva.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor, stora
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 400 g försommarprimörer (tex sparris, vårlök, ramslök etc)
  • 2 avocado
  • 1 dl kesella
  • 0,5 rödlök
  • 1 chillifrukt
  • olivolja
  • Svartpeppar, efter smak
  • Flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Avokadoklick
    Frigör frukköttet från avcodaon.
  2. Kör i mixer tillsammans med rödlök och chili.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pilgrimsmussla
    Hetta upp en stekpanna.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i företrädesvis olja tills det fått fin färg.
  6. Försommarprimörer
    Stek primörerna lätt i smör.
14 oktober 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept