Vispa upp äggvitorna, blanda fröna från vaniljstången med sockret. Tillsätt lite av sockret i taget och vispa tills det är en fast marängsmet.
Koka upp vatten i en kastrull och ha i lite mjölk så det blir vitt. Stoppa i en termometer och skapa en temperatur på 90 grader. Det får inte koka! Skeda upp ca ½ dl av marängsmeten och lägg i det varma vattnet. Låt ligga i ca 3-4 minuter och vänd sedan på "äggen".
Hova upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper för att fånga upp extra vatten.
Mandelbotten
Skålla mandeln och torka/rosta den i en varm stekpanna. Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda det med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner mandel/florsocker till en fast smet.
Fördela hela smeten jämt i en fyrkant ca 10x15cm på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Vänd på kakan på ett annat bakplåtspapper och dra försiktigt av det som det var bakat på.
Lavendelkräm
Blanda äggulor, lavendelsocker och vaniljsocker. Vispa detta pösigt. Vispa grädden i en annan skål och blanda därefter ihop det med äggsmeten till en tjock kräm.
Karamellsås
Koka sockret i vatten. Låt koka till guldgul färg.
Montering
Skär fyrkanter ca 5x5 cm av mandelbotten. Lägg två snöägg snyggt ovanpå och ringla lite karamell på dem. Servera med lavendelkräm.