Cheddarostkantareller med liten råraka och sensommarprimörer och krondill

0 röster
4

Cheddargratinerade kantareller med liten råraka och krondill. Passar som entré eller vickning! Servera gärna med sensommarsallad på kokta betor, bönor och lök som vänds i lite olivolja, citronsaft och krondillblommor.

Dryckestips från Bengt Frithiofsson
1459  Wisby Weisse, 5,2%  ( 4)

Alkoholfria
1930  Staropramen 0,5% (4)
1952 Mariestad 0,5%  ( 5)

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Råraka

  • 1 kg fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • smör

Topping

  • 1 kg kantareller
  • smör
  • 100 g lagrad cheddarost, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • krondill

Gör så här

  1. Riv potatis och pressa ur vätska, riv löken över och salta och vitpeppra.
  2. Forma rårakor och stek dem i smör på låg värme, ca 3 min på var sida.
  3. Stek svampen i torr panna så vätskan försvinner, tillsätt smör och stek dem knapriga.
  4. Vänd ner osten och låt den smälta, smaksätt med krondill.
  5. Placera svampen på rårakorna, garnera med krondill.
8 augusti 2014

Fler goda recept