Toscansk gratinerad purjolök

Toscansk gratinerad purjolök
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Toscansk gratinerad purjolök

9 ingredienser

20 min

Gratinerad purjolök med parmesan, oliver och basilika. Jättegott som tillbehör eller att äta som den är.

Ingredienser

portioner
  • 2 purjolökar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 dl oliver
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 ask körsbärstomater
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela purjolöken och vänd den i olivoljan så den mjuknar lite.
  2. Lägg purjolöken i en form, dela tomater och lägg dem på.
  3. Blanda creme fraiche, ost, oliver och bred det på. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 min.
  4. Toppa med riven basilika, lite svartpeppar, lite salt och några vackra droppar olivolja