Sillmacka med potatis och gurka

0 röster
15 min
4
Sillmacka med potatis och gurka
Foto: Magnus Skoglöf

Härlig sommarsmörgås! Servera den som ett tilltugg på en mindre brödbit eller som en fräsch sommarlunch på ett större bröd. Recept från boken Sill & strömming.

Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 225 g inlagda sillfiléer eller 1 sats gravad strömming
  • 4 st färskpotatisar, kokta
  • 1 st sommargurka på burk
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 st citron
  • 0,5 st romansalladshuvud
  • 4 skivor åländskt svartbröd eller kavring
  • 1 knippe dill till garnering

Gör så här

  1. Skiva potatisen och gurkan och skär gräslöken fint. Blanda med majonnäs.
  2. Tvätta citronen och riv skalet fint.
  3. Lägg romansalladsblad och potatis- och gurkröra på bröden.
  4. Toppa med sill eller strömming och rivet citronskal. Garnera med dill.
5 juni 2012

Laddar fler recept