Sillmacka med potatis och gurka

Sillmacka med potatis och gurka
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sillmacka med potatis och gurka

9 ingredienser

15 min

Härlig sommarsmörgås! Servera den som ett tilltugg på en mindre brödbit eller som en fräsch sommarlunch på ett större bröd. Recept från boken Sill & strömming.

Ingredienser

portioner
  • 225 g inlagda sillfiléer eller 1 sats gravad strömming
  • 4 färskpotatisar, kokta
  • 1 sommargurka på burk
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 citron
  • 0,5 romansallad
  • 4 skivor åländskt svartbröd (eller kavring)
  • 1 knippe dill, till garnering

Gör så här

  1. Skiva potatisen och gurkan och skär gräslöken fint. Blanda med majonnäs.
  2. Tvätta citronen och riv skalet fint.
  3. Lägg romansalladsblad och potatis- och gurkröra på bröden.
  4. Toppa med sill eller strömming och rivet citronskal. Garnera med dill.