Sill med kryddpeppar, gräddfilsprimörer och citronvinägrett

0 röster
8

Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinägrett. Gott till midsommar, påsk och jul.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 6 st inlagda sillfiléer
  • 1 msk krossad kryddpeppar
  • 1 st liten rödlök, fint skivad

Gräddfilsprimörer

  • 2 st små morötter
  • 2 st salladslökar
  • 0,25 st blomkål
  • 2 st färskpotatisar, kokta
  • 1 st gemsallad
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk honung
  • salt och vitpeppar

Vinägrett

  • 2 msk rapsolja kallpressad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Skär upp sillen och blanda den med rödlöksringar, kryddpeppar och lite sillspad.
  2. Skär morötter och salladslök i tunna skivor. Plocka blomkålen i fina buketter. Koka grönsakerna i några minuter så att de fortfarande är krispiga, kyl ner. Riv salladen grovt och blanda alla grönsaker med gräddfilen, senap, honung, salt och peppar
  3. Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Lägg upp primörerna i mitten av ett fat med sillen runt. Ringla vinägretten över.
18 december 2013

Fler goda recept