Långbrosill anno 2009

Varje jul görs en ny Långbrosill till julbordet - det här är en av de sillinläggningar som varit allra mest populär.

18 december 2013

Du behöver

  • 300 g inlagda sillfiléer
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 färskpotatis eller små delikatesspotatis, kokt
  • 1,5 dl inläggningsgrönsaker eller pickles
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt, nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.
  2. Tärna potatis och sillgrönsaker (spara 0,5 dl grönsaker till garneringen)
  3. Blanda alltsammans med créme fraiche och majonnäs. Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept