Rostade kantareller med cheddarost och spenat

0 röster

Ugnsrostade kantareller med smak av vitlök, salvia och rivet citronskal. Gratinera svampen med cheddarost och servera med spenat och gräddfil.

Visa mer

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 5 färska salviablad, skivade
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 1 knippe persilja
  • 100 g cheddarost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 förp bladspenat

Till servering

  • rostat surdegsbröd

Gör så här

  1. Blanda kantareller, rödlök, vitlök, olja, citronskal, salvia, salt och peppar i en bunke och slå ut det på en plåt, rosta i ugnen på 225 grader i ca 10 min och rör runt lite efter halva tiden.
  2. Bryt cheddarost i grova bitar och fördela över plåten, sätt in den i ugnen ca 3 min så att osten börjar smälta lite, lägg sedan på spenaten och klicka ut lite gräddfil, servera från plåten direkt med lite rostat surdegsbröd till.
8 augusti 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept