Matvetesallad med rostad purjolök, jalapeño, lime och mandel

Matvetesallad med rostad purjolök, jalapeño, lime och mandel
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Matvetesallad med rostad purjolök, jalapeño, lime och mandel

9 ingredienser

15 min

Fräsch sallad med matvete och purjolök. Den ges lite sting av jalapeño och knaprighet av rostad mandel.

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök
  • 2 dl matvete, kokt
  • 1 förp spenat
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 jalapeño
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl sötmandel, rostad
  • salt

Gör så här

  1. Skölj purjolöken och skär små stubbar.
  2. Rosta den i torr panna ca 2 min på var sida. Tillsätt finhackad jalapeno och vitlök. Tillsätt sedan matvete och olivolja. Riv ner skalet från limen och pressa lite av saften över.
  3. Rör runt försiktigt, tillsätt spenat och mandel. Smaka av med salt.