Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost

Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost

8 ingredienser

45 min

Servera Fredrik Erikssons gulbetscarpaccio till förrätt! Rätten blir salt och god med kapris och fårost och toppas med mandel och basilika.

Ingredienser

portioner
  • 4 gulbetor
  • 1 förp fårost
  • 100 g sötmandel
  • 1 knippe basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Koka gulbetorna med skalet på ca 40 min beroende på storlek.
  2. Skölj under rinnande vattten och dra bort skalet.
  3. Skär gulbetan tunt och lägg ut den på ett fat.
  4. Smula fårosten över.
  5. Rosta mandeln gyllenbrun i stekpanna ca 2 min.
  6. Grovhacka basilikan och strö över betorna med mandel och kapris.
  7. Rippla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.