Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost

3 röster
45 min
4

Servera Fredrik Erikssons gulbetscarpaccio till förrätt! Rätten blir salt och god med kapris och fårost och toppas med mandel och basilika.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 gulbetor
  • 1 pkt fårost
  • 100 g mandel
  • 1 knippe basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Koka gulbetorna med skalet på ca 40 min beroende på storlek.
  2. Skölj under rinnande vattten och dra bort skalet.
  3. Skär gulbetan tunt och lägg ut den på ett fat.
  4. Smula fårosten över.
  5. Rosta mandeln gyllenbrun i stekpanna ca 2 min.
  6. Grovhacka basilikan och strö över betorna med mandel och kapris. 
  7. Rippla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
28 augusti 2014

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept