Örtvinägrett

Örtvinägrett
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Örtvinägrett

9 ingredienser

15 min

En enkel och snabbgjord vinägrett som kan göras både varm och kall. God smak av sherryvinäger, rosmarin och timjan.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • olja, att steka i (till varm vinegrette)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kall vinägrett: Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka örterna och blanda alla ingredienser. Tillsätt salt och svartpeppar efter behag.
  2. Varm vinägrett: Skala och hacka löken och fräs den i lite olja. Slå på vinägern och låt puttra på svag värme i några minuter. Hacka vitlöken och örterna och blanda i dem. Tillsätt salt och peppar efter behag.