Halstrad röding på bön- och mandelpotatissallad

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • 4 msk örtolja ( olivolja mixat med örter )
  • 8 st stekta pilgrimsmusslor på spett
  • smör att steka i

Bön och mandelpotatissallad:

  • 200 g blandade bönor
  • 200 g kokt skivad mandelpotatis
  • 1 dl fiskfond, ej koncentrat
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • blandade färska örter
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bön och mandelpotatissallad:
  2. Stek upp bönorna försiktigt i lite smör. Häll i fiskfond och grädde och
  3. Koka ihop i någon minut. Blanda i den kokta potatisen och tillsätt slutligen de
  4. Färska örterna.
  5. Montering:
  6. Halstra rödingen på skinnsidan i ca 3-4 minuter. Lägg upp bön- och
  7. Potatissalladen i mitten av tallriken. Placera rödingen uppe på salladen
  8. Och spettet med pilgrimsmusslorna på rödingen. Ringa örtolja runtom.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept