Gremolatagratinerade grönmusslor

Gremolatagratinerade grönmusslor
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Gremolatagratinerade grönmusslor

9 ingredienser

Dessa grönmusslor utgör en underbart doftande och lyxig förrätt. Gremolata består av citronskal, persilja och vitlök, men jag brukar även hacka ned lite timjan. Det går att använda till en hel del olika rätter. Testa att grilla en köttbit och servera med gremolata eller fyll en abborre och grilla hel.

Ingredienser

  • 16 förkokta frysta grönmusslor (finns i frysdisken)
  • 2 klyftor viitlök
  • 1 citron
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 dl färsk timjan, hackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sprid ut musslorna på en plåt.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, tvätta och zesta citronen. Blanda samman med de hackade örterna och strö gremolatan över musslorna. Njut av den friska citrusdoften.
  4. Krydda lätt med salt och peppar, droppa över lite olivolja och toppa anrättningen med lite ströbröd.
  5. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter och njut sedan av en underbar smakexplosion.