Köttbullar på spett

Köttbullar på spett
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Köttbullar på spett

9 ingredienser

De här lammköttbullarna kan man även göra på nötkött eller blandfärs, om man vill. De blir ett slags klubbor som gärna serveras i en liten skål eller en mugg, så att man lätt kan äta dem på sina pinnar. CIRKA 20 KÖTTBULLAR PÅ SPETT

Ingredienser

  • 800 g lammfärs
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk paprikapulver (milt)
  • 1 ägg
  • svartpeppar, ur kvarn
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk torkade anchochili, pulver (eller annan chilipeppar)
  • 1 msk smör
  • 1 msk matolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom smör och olja i en bunke. Stek en liten klick och provsmaka.
  2. Forma cirka 20 köttbullar, platta gärna till dem för att ge dem lite klubbform. Stek dem i en stekpanna i smör och olja. Låt bullarna kallna. Trä dem på hela eller avknipsade grillspett i trä.
  3. Servera dem rumstemperade i skål eller mugg tillsammans med någon dippsås.