Frasiga våfflor med jäst

Frasiga våfflor med jäst
Foto: köket.se

Frasiga våfflor med jäst

7 ingredienser

45 m

Våfflor med jäst istället för bakpulver blir riktigt frasigt goda och håller sig lite bättre. Testa det här receptet nästa gång du dukar upp till våffelkalas! Servera med BOB Squeezy, vispad grädde och  lite färska bär.

BOB Squeezy
BOB Squeezy produkter

BOB Squeezy

Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.

Läs mer

Ingredienser

portioner våfflor
  • 4 dl mjölk
  • 12,5 g jäst [0,25 förp]
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • BOB Squeezy Blåbär/Hallon

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarm i en liten kastrull. Dra av från värmen och smula ner jästen. Vispa tills jästen löst sig helt.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke, häll över mjölken och vispa till en helt slät smet utan klumpar.
  3. Låt stå i rumstemperatur och jäsa i 30 minuter.
  4. Smält smöret och vispa ner i smeten.
  5. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn, ca 1 dl åt gången. Grädda till gyllene och frasiga våfflor.
  6. Servera nygräddade med BOB Squeezy och en klick grädde.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB Sockerkaka i våffeljärnet

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer