Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad

koket.se
Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad

25 ingredienser

40 m

Pankopanerade kycklingbiffar med chili, citrongräs och sesam. Serveras med kålsallad, sesamdressing och syrlig limeyoghurt. Fräsch rätt med härliga smaker.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingbiffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 1 citrongräs, finstrimlad
  • 1 msk sesam
  • 1 dl grädde
  • 4 dl pankoströbröd
  • matolja och smör, till stekning

Asiatisk spetskålsallad

  • 1 spetskål
  • 10 rädisor
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka koriander

dressing

  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk matolja

Limeyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt

Garnering

  • svarta sesamfrön
  • koriander

Gör så här

Kycklingbiffar

  1. Mixa allt snabbt i matberedare förutom panko och stekfett. Tillsätt eventuellt mer salt.
  2. Forma 4 biffar och panera i pankoströbröd. Stek biffarna frasiga i matolja och smör.

Salladen

  1. Plocka kålen, dela rädisor på mitten, skiva löken tunt, grovhacka örterna . Lägg över i en skål och blanda med dressingen. Smaka av med salt.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser.

Limeyoghurt

  1. Blanda ihop allt och smaka av med salt