Frasiga chicken nuggets med panko

Kikkoman Frasiga chicken nuggets med panko
Foto: Eva Hildén

Frasiga chicken nuggets med panko

10 ingredienser

30 min

Hemgjorda chicken nuggets med extra crunch! Med det japanska ströbrödet panko blir resultatet extra frasigt och frasigheten håller också i sig längre än med vanligt ströbröd.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman panko

Ta fram det bästa med Kikkoman

Testa Kikkoman panko för ett extra frasigt och gott resultat.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • 1,5 dl vetemjöl
  • rapsolja, till stekning
  • Maldon havssalt

Dippsås

  • 1,5 dl ketchup
  • 1,5 msk Kikkoman sojasås
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice

Till servering

  • grönsaksstavar
  • 4 port jasminris (eller basmatiris)

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp med en gaffel. Häll panko och vetemjöl i två andra djupa tallrikar.
  3. Krydda kycklingbitarna med salt runt om. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Se till att paneringen täcker ordentligt. Lägg på en skärbräda för att torka lite.
  4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek tills nuggetsen är genomstekta och har fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite havssalt.
  5. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  6. Servera nuggetsen med dippsås, grönsaksstavar och gärna kokt jasmin- eller basmatiris.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer