Frasig råraka med löjrom, rödlök och gräddfil

Frasig råraka med löjrom
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frasig råraka med löjrom, rödlök och gräddfil

6 ingredienser

En frasig råraka steker du lätt som en plätt till förrätt. Tillbehören kan du göra klara i förväg och förvara i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 80 g löjrom
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 dl gräddfil

Råraka:

  • 8 potatisar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
  2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik.
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Klipp gräslöken i små fina bitar. Fördela rödlök, gräslök och löjrom på varje råraka. Servera genast med iskall gräddfil.