Fräsch asiatisk sommarsallad med halstrad tonfisk

Fräsch asiatisk sommarsallad med halstrad tonfisk
Foto: TV4

Fräsch asiatisk sommarsallad med halstrad tonfisk

Av: Jimmy - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 m

Mango- och avokadosallad med koriander, sesamolja och chili. Serveras med sesamhalstrad tonfisk och sojadressing,

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 avokador
  • 1 gurka
  • 1 mango, nästintill övermogen
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 5-7 droppar sesamolja
  • 130 g pinjenötter
  • 0,5 kg tonfisk
  • japansk soja
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar

dressing

  • 1 dl japansk soja
  • citron, saft
  • wasabi

Gör så här

Sallad

  1. Skär gurka, avokado och mango i snygga stänger. Blanda sedan ner det med den finhackade chilin, salt och svartpeppar. Ta i så mycket koriander du behagar, det ger en härlig asiatisk touch på det hela. Blanda i ca 5-7 droppar sesamolja.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Släng gärna i en nypa flingsalt och var mycket försiktig, nötterna ska endast få en gyllenbrun färg och det går snabbt.

Tonfisk

  1. Pensla tonfisken med lite japansk soja, krydda med salt och peppar. Rulla den i sesamfrön och stek den snabbt med olivolja i pannan, tanken är ju att den ska vara rå inuti och stekyta runt om. Skär den sedan i bitar med cirka 1,5 cm tjocklek.

Dressing

  1. Blanda soja, lite citronsaft och ytterst lite wasabi.

Servering

  1. Lägg upp fisken på tallriken och bygg ett snyggt torn av salladen. Häll en matsked dressing över fisk och sallad. Garnera med pinjenötterna.