Fransk omelett med lättstuvade räkor, toppad med dill och citron

Fransk omelett med lättstuvade räkor, toppad med dill och citron
Foto: TV4

Fransk omelett med lättstuvade räkor, toppad med dill och citron

Av: Marcus - Kalix

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20 m

En klassiker som alltid blir en omtyckt förrätt! 

Dryck: Loka citron

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räkstuvning

  • 5 dl gräddmjölk
  • 10 g smör
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 4 msk maizenaredning
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk dill, hackad

Fransk omelett

  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 msk smör, till stekning

Garnering

  • dillkvist
  • citron, klyftor

Gör så här

Räkstuvning

  1. Koka upp mjölk och smör tillsammans med buljongtärningen. Vispa i Maizenamjölet och låt sjuda ca 30 sekunder. Tillsätt räkor och dill och låt sjuda någon minut till så såsen tjocknar.

Fransk omelett

  1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar.
  2. Hetta upp stekpannan och lägg i 0,5 msk smör. Häll i äggsmeten, rör sakta om med gaffel eller stekspade. Omeletten är klar när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.

Servering

  1. Lägg på räkstuvningen, vik ihop kanterna och tippa upp på en tallrik eller fat. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.