Fransk chokladfondant

Du behöver

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 120 g smör
  • 5 ägg (250 g)
  • 110 g socker
  • 45 g vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader med över- och undervärme.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en vattenbad.
  3. Vispa ihop äggen och sockret fluffigt. Sikta mjölet över ägg- och sockerblandningen och rör med en slickepott tills allt mjöl är inkorporerat och smeten är homogen. Häll över choklad- och smörblandningen och rör försiktigt med slickepotten tills man får en len och slät smet.
  4. Smörj din kakform och strö över lite socker. Häll i smeten och baka i 10 till 20 minuter lite beroende på storlek och höjd på formen. Det är en smaksak hur kladdig och lös i mitten den ska vara. Det bästa är att täta sig fram! Oavsett hur den är gräddad är den där chokladkakan alltid god!
Kommentera receptet

Fler goda recept